Kış Lastiklerinizi Ne Zaman Takmalısınız?

Kış Lastiklerinizi Ne Zaman Takmalısınız?

Kış lastiklerimi ne zaman değiştirmeliyim?

 Hava durumu giderek daha öngörülemez hale geliyor ve kışlar bir yıldan diğerine büyük değişkenlik gösteriyor. Hava koşullarına uygun lastikleriniz olmadan yola çıkma riskini neden göze alasınız ki?


Tehlikeli bir durumla karşılaşmamak için şu basit kuralı unutmayın: "Sıcaklık 7°C'nin altına düştüğünde, kış lastiklerinizi değiştirme zamanı gelmiş demektir!"


Lastiklerimi neden Ekim ve Nisan ayları arasında değiştirmeliyim?

Her sonbaharda saatlerinizi geri aldığınızda kış lastiklerinizi de değiştirebilirsiniz. Unutmayın, sıcaklıklar 7°C'nin altına düştüğünde yaz lastikleriniz daha az etkili olacaktır.


Düşük sıcaklıklarda kullanılmak üzere uyarlanmış malzemelerden üretildikleri için (kauçuk sertleşmek yerine esnek kalır) kış sürüşü için onaylanmış lastikleri tercih etmek önemlidir. Kış lastiklerindeki siping, kış koşullarında optimum performansı garanti eder. Üzerinde 3PMSF işareti olan dört mevsim lastikleriniz varsa, bunları kış lastikleri ile değiştirmek yerine yıl boyunca kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
  • Rent a Car Kaskosu Nedir?
    Sen de kiralık araba ile yolculuk yapmaktan keyif alıyor olabilirsin. İşte Rent A Car kaskosu, kiralık araç ile yaptığın bu uzun seyahatlerde olası bir kaza durumunda araçta meydana gelebilecek hasarları karşılar ve mağduriyetini giderir.
  • Yol Yardımı Nedir?
    Aracınız arızalanırsa, yol yardımı bir çekici ayarlamaya, patlak bir lastiği değiştirmeye, bitmiş bir aküyü takviye etmeye ve daha fazlasına yardımcı olabilir.
  • Hatay Havalimanı Hakkında
    Terminal içerisinde turizm danışma bürosu, VIP salonu, CIP salonu, sağlık hizmetleri, PTT, ATM, araç kiralama hizmeti bulunmaktadır.
Whatsapp Telefon